zondag 26 februari 2023

Campagne hulp bij huishouden: Samen poetsen we de wachtlijst weg! 


Campagne hulp bij huishouden: Samen poetsen we de wachtlijst weg! 

De Gemeente Valkenswaard start een campagne hulp bij huishouden: Samen poetsen we de wachtlijst weg! 

Campagne hulp bij huishouden: Samen poetsen we de wachtlijst weg! 

Er is zo veel vraag naar hulp bij het huishouden dat de wachttijd in de gemeente Valkenswaard is opgelopen tot een half jaar. Voornaamste reden: personeelstekort. Die wachttijd is veel te lang. Onder het motto ‘Samen poetsen we de wachtlijst weg!’ willen we er samen voor zorgen dat de hulp bij het huishouden sneller beschikbaar is voor inwoners die het écht nodig hebben. Dat zijn de inwoners die de poetshulp niet zelf kunnen regelen en niet zelf kunnen betalen. 

Beroep op partners en inwoners
Wethouder Bram Bots: “Wij helpen onze inwoners graag, dat spreekt voor zich. In deze situatie gaat het niet om het niet willen helpen, maar het niet (direct) kunnen helpen. De achterstand is simpelweg te groot geworden door het aantal aanvragen dat blijft groeien. Met de huidige krapte op de arbeidsmarkt ontstaat een situatie waarin de hulp niet (direct) geboden kan worden. Dat is ernstig en hier gaan we in de campagne samen met organisaties en onze partners aan werken. Daarbij doen we ook een beroep op onze inwoners. Juist nu. Als de huishoudelijke hulp op een andere manier geregeld kan worden dan via de gemeente, dan kunnen we de zorg blijven bieden aan diegenen die de hulp het hardst nodig hebben.”

Wat kun jij doen?
Heb je hulp nodig in het huishouden? Misschien kunnen huisgenoten, buren of familieleden iets voor je doen, of kun je particuliere schoonmaakhulp inschakelen. Zo ontvang je toch de hulp die je nodig hebt. Als dit niet lukt, dan kun je een aanmelding doen bij de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning).  

Valkenswaard, oog voor iedereen!
In Valkenswaard geloven we in een samenleving waarin iedereen meetelt en we elkaar kunnen versterken. Dat we in onze buurt een oogje in het zeil houden en aan de bel trekken als iemand ondersteuning nodig heeft. Dat het gewoon is dat we elkaar als buren, vrienden en bekenden helpen en we elkaar om hulp vragen als dat nodig is. Laten we daar allemaal ons steentje aan bijdragen. 
Kijk voor alle informatie over de campagne ‘Samen poetsen we de wachtlijst weg!’ op: www.valkenswaardoogvooriedereen.nl

 

Onze sponsoren

Gemeente Valkenswaard logo.png
Gijsbers-50_jaar.png
Allround Printing  .png
Hendriks-Keukens.png
HGeldens .png
Speeltuin Geenhoven .png
Rabobank.png
Daams Houthandel.png
van Oosten bloemen.png