Ontmoeting op dinsdag

dinsdag 20 december 2022 10:00:00 tot 12:00
Er is een plek gecreëerd waar aandacht is voor mensen met (beginnende) dementie, maar ook voor hun partners, kinderen, familie, vrienden, buren en kennissen.

‘Ontmoeting op dinsdag’

Vanaf september 2021 kunt u elke dinsdagochtend van 10 tot 12 uur anderen ontmoeten in de Ontmoetingskerk in de Julianastraat.

Thema 20 december 2022:  Samen zingen in kerstsfeer  van 10:30 tot 11:30 uur. Vooraf aanmelden is fijn:  ontmoetingopdinsdag@gmail.com  of telefoon Arianne Valkhof 06-28175137.

Er is een plek gecreëerd waar aandacht is voor mensen met (beginnende) dementie, maar ook voor hun partners, kinderen, familie, vrienden, buren en kennissen.
Samen een kop koffie drinken, praten over wat er in de wereld gebeurt of luisteren naar iemands persoonlijke verhaal, samen lachen, huilen. De gasten geven met elkaar en de aanwezige vrijwilligers zelf inhoud aan de ochtend.

Nu alle coronamaatregelen weer zo goed als verdwenen zijn willen we iedereen uitnodigen om eens aan te schuiven aan onze ontmoetingstafel. Ervaar hoe het is anderen te ontmoeten, te luisteren naar het verhaal van de ander of uw verhaal te vertellen.

Een van onze vaste gasten zegt het volgende:

“Als er bij jou sprake is van dementie worden de contacten minder en kom je meer in een isolement. Dan is een wekelijks bezoek bij ‘ontmoeting op dinsdag’ een punt van herkenning waar je je thuis gaat voelen. Er is aandacht voor wie jij bent zodat je je zelfwaarde kunt behouden. Het lotgenotencontact geeft zelfvertrouwen. 
Als mantelzorger van een partner met dementie merk ik ook dat de contacten met vrienden en kennissen minder worden. Bij ’ontmoeting op dinsdag’ is er contact met lotgenoten. We geven elkaar adviezen en het steunt mij in mijn zelfvertrouwen. We luisteren en vertellen en leren van elkaar.”

Er zijn altijd vrijwilligers om de gasten te ondersteunen als daar behoefte aan is. Zij kunnen u desgewenst ook advies en informatie geven.

De koffie en thee met een koekje staan voor u klaar.

We verwelkomen u graag!

Voor meer informatie: Arianne Valkhof, telefoon: 06 28175137

e-mail: ontmoetingopdinsdag@gmail.com

 

Laatste Nieuws

vrijdag 27 januari 2023
Informatieavond over warmtepompen

Kom naar het GRATIS energiecafé in Dorpshuis d’n Teut op donderdagavond 2 februari om 20.00 uur in Borkel.

Lees meer...

donderdag 26 januari 2023
Opruimactie zwerfafval nu voor álle verenigingen 

De zwerfafvalcampagne ‘Word Zakkenvuller voor je club’ van de gemeente Valkenswaard gaat een nieuwe fase in. Tot nu toe was deelname voorbehouden aan sportverenigingen, maar vanaf deze maand kunnen alle Valkenswaardse verenigingen...

Lees meer...

woensdag 25 januari 2023
Vrijwilligers gevraagd

Wijkcommissie Kerkakkers is op zoek naar enkele extra vrijwilligers.

Lees meer...

Onze sponsoren

van Oosten bloemen.png
Allround Printing  .png
Hendriks-Keukens.png
Gijsbers-50_jaar.png
Rabobank.png
HGeldens .png
Daams Houthandel.png
Speeltuin Geenhoven .png
Gemeente Valkenswaard logo.png