Welzijn en Zorg

Dit omvat een breed scala aan aandachtsvelden. Sommige onderwerpen vragen veel inzet en of mankracht en bijzondere deskundigheid waarbij wij altijd op de professionals in de gemeente terug kunnen vallen. Op verschillende manieren proberen we in kaart te brengen wat buurtbewoners al voor elkaar doen en wat ze in de toekomst willen gaan doen. Als wijkcommissie doen we ons best om een hulpvraag met hulpaanbod te matchen.

We hebben een gratis inloop voor koffie, twee keer per maand. Daar vinden verbindingen tussen wijkbewoners plaats op een gezellige manier. Wijkbewoners vinden daar vaak al antwoorden op hun vragen. Samen denken we na over het bevorderen van welzijn in de wijk. 

Iedere maand hebben we ook gratis een “Door en Voor”-avond. Een wijkbewoner verzorgt dan een informatieve bijeenkomst over een onderwerp voor de hele wijk. Deze avonden zijn vaak erg interessant en gezellig.

Verder nodigen wij wijkbewoners uit om activiteiten te organiseren. De wijkcommissie steunt ieder leuk initiatief. Dat kan een excursie zijn, een wandeling, een kinderactiviteit, een garagesale, een ruilmarkt voor stekjes en planten, een kerstmarkt, enz, enz.

 

Laatste Nieuws

zaterdag 2 maart 2024
Japanse Duizendknoop planten ook in Valkenswaard

De Japanse Duizendknoop moet ook in Valkenswaard bestreden worden.

Lees meer...

zaterdag 2 maart 2024
Hulp bij kinderactiviteiten Kerkakkers

Komt u ook even helpen?

Lees meer...

donderdag 18 januari 2024
ons INLOOPHUIS is verhuisd

ons INLOOPHUIS is verhuisd naar het Lunet Wijkcentrum aan de Mgr. Zwijsenstraat 4

Lees meer...

Onze sponsoren

HGeldens .png
Rabobank.png
Gemeente Valkenswaard logo.png
Hendriks-Keukens.png
Allround Printing  .png
Gijsbers-50_jaar.png
van Oosten bloemen.png
Speeltuin Geenhoven .png
Daams Houthandel.png